tirsdag den 16. september 2008

Flødeost


Man henter noget mælk hos naboen, tilsætter en rest kærnemælk og lader det stå og syrne i spisekammeret, et par dage. Så lunes det på komfuret indtil det skiller, hælder det i et klæde eller en stofpose og lader det dryppe af. Derefter røres det med salt og fløde og kommes i et glas. 

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

kan man lave den på en anden måde end med kærnemælk?

Tina Mariette sagde ...

Tykmælk er så vidt jeg ved, lavet på samme kultur som kærnemælk, og det virker ihvertfald fint. Jeg vil tro at det kan laves med de fleste syrnede mælkeprodukter.

Når jeg tilsætter kulturen (fra kærnemælken) til naboen mælk, er det for at spare penge. Man kan sådan set også bare købe en færdig kærnemælk eller tykmælk og springe syrningen over. Men så kan man jo ligeså godt bare købe ost i stedet.