Klejner efter min mors opskrift. De mislykkedes aldrig.
250 g mel
65 g sukker (3/4 dl)
125 g smør
1 æg
3/4 dl fløde
1 1/2 tsk bagepulver
revet citron (øko selvfølgelig)
Fedt til kogning.
Mel og smør smuldres sammen. Resten tilsættes og røres/æltes til dejen er jævn og smidig. Rulles tyndt ud. Klejnerne skæres med en klejnespore eller en kniv og vrides. Fedtet opvarmes til 150-180 grader. Klejnerne koges i fedtet til de er gyldne, - 3-5 stykker af gangen. Lægges til afdrypning på fedtsugende papir, eller lign.
2 kommentarer:
hej sjovt at få lov til at kigge jer over skuldren;)
hvilken slags fedt bruger I?
Mads
Som oftest svinefedt, da det er det vi har mest af. Men gåsefedt og andefedt også godt! - hvis man har den slags luksusting. :-)
Send en kommentar